A vírushelyzet az ingatlanosok dolgát is megnehezíti. Elmondjuk, hogyan tudsz nyertesként túllendülni ezen az időszakon.

A cél, hogy havonta legalább egy ingatlant értékesíts!

Ha ingatlanosként rendelkezel egy releváns portfólióval, a havi egy ingatlan értékesítése nem lehetetlen, még ezekben az időkben sem.

Mit értünk releváns portfólión?

Az olyan portfóliót, amelyben az ingatlanok értékesítési ideje nem több, mint 3-5 hónap. Nézzük meg számokban, hogy néz ez ki:
Ha egy ingatlanra nem érkezik 2-4 komoly érdeklődő telefonhívás egy héten, az vagy rosszul van árazva, vagy a képek nem megfelelőek, esetleg rossz a szövegezés, vagy kevés és rossz helyen van hirdetve.
Ha a fenti hibák nem állnak fenn, akkor a heti 2-4 telefonhívásból hetente, maximum kéthetente 1-2 valódi érdeklődőnek meg tudod mutatni az ingatlant. Az iparági átlag az, hogy 8-12 releváns mutatásból (azaz 3-5 hónap alatt) születhet értékesítés.
(A fenti számok ingatlantípustól és elhelyezkedéstől függően változhatnak.)

Ezek alapján ki tudod számolni, hogy hány és milyen típusú ingatlant kell a releváns portfoliónak tartalmaznia ahhoz, hogy havonta meglegyen az eladási kvótád.

Lássuk, hogyan tud segíteni a Reálmonitor a releváns portfolió kialakításában:

  • Portfoliódba állandóan friss ingatlanok beemelése
    Ebben segít a Magánhirdetői lista és a Hideghívó modul, melyek a Realmonitor alapcsomagjának részét képezik. A Magánhirdetői lista óránként frissül és az országos hirdetési oldalakat (és számos kisebb oldalt is) figyeli. Ezzel időt és munkát takaríthatsz meg, nem kell kézzel böngészni az oldalakat.
  • Segíti a portfóliód karbantartását, a versenyben maradást
    A Jutalékriasztás funkció kilistázza mindazon hirdetéseket, amelyek a portfóliódban lévő ingatlanokra vonatkoznak. Így rögtön láthatod, hogy kik azok, aki rajtad kívül hirdetik az ingatlant. Azt is láthatod, hogy ki az, aki alacsonyabb áron kínálja az általad is hirdetett ingatlan. Így időben tudsz lépni: felhívni a tulajdonost, hogy valóban ártörés történt-e, és ha igen, te is csökkented az árat. A jogosulatlanul, felhatalmazás nélkül hirdető versenytársakat is könnyebb így kiszűrni.

Ezeken felül nagyon figyelj oda, hogy hol hirdeted a portfoliódban lévő ingatlanokat, készíts kiváló minőségű képeket és megfelelően szövegezd a hirdetéseket.

Ha ezeket a tanácsokat betartod, többet tettél, mint a hazai ingatlanoosok túlnyomó része. Ennyi már elég is lehet, hogy havonta értékesíts egy ingatlant!

Próbáld ki egy hónapig ingyen a Reálmonitort!

    Figyelem: az OTP Ingatlanpont és az Otthon Centrum tanácsadói rendelkeznek Realmonitor alapcsomag (Magánhirdetői lista, Jutalékriasztás, Hideghívó) hozzáféréssel. Ha ezeknél a hálózatoknál dolgozol, érdeklődj az irodavezetőnél.